KIADVÁNYOK

warning: Creating default object from empty value in /var/www/feta/data/www/feta.hu/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Megjelent a FETA Könyvek 12. kötete

Örömmel értesítjük Partnereinket, hogy megjelent a Felsőoktatási Tanácsadás Egyesület FETA Könyvek sorozatának 12. kötete

Krízisek a fejlődésért: Pályakép, jövőkép alakulása fiatal felnőttkorban

Szerkesztette: Kiss István, László Noémi és Puskás-Vajda Zsuzsa

A Hallgatói Sikeresség Támogatása projekt összegző tanulmányai

A Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság megbízta a Felsőoktatási Tanácsadás Egyesületet és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciáját (HÖOK), hogy dolgozza ki a diáktanácsadás módszertanán alapuló stratégiát a felsőoktatási lemorzsolódás csökkentése érdekében.

Megjelent a FETA Könyvek 10. kötete

Örömmel értesítjük Partnereinket, hogy megjelent a Felsőoktatási Tanácsadás Egyesület  FETA Könyvek sorozatának 10. kötete, melnyek címe:

Keretek és módszerek a felsőoktatási tanácsadásban

Szerkesztette: Puskás-Vajda Zsuzsa, László Noémi, Füleki Beáta és Lisznyai Sándor

A felsőoktatási diáktanácsadás szakmai irányelvei, szakmai protokollja 2015 - szakmai vitára invitáljuk

Kedves Szakmai Közösségünk! Kedves Kollégák! A Felsőoktatási Tanácsadás Egyesület szakembereinek húsz éves fegyelmezett munkája, a kollégák szakmai együttműködés és a széles körű szakmai összefogás eredményeképpen megszületett a két évtized szakmai tapasztalatainak összegzését bemutató A felsőoktatási diáktanácsadás szakmai irányelvei, szakmai protokollja 2015 alapdokumentum. A február 28-i szűk szakmai körben lezajlott bemutató után egyesületünk honlapján országos szakmai vitára tesszük közzé. Kérjük a visszajelzéseket, javaslatokat a feta@feta.hu e-mail címre küldjék. A terveink szerint idén könyvformájában megjelenő változatba beépítjük a kiegészítéseket. Visszajelzéseiket előre is hálásan köszönjük.

Megjelent a FETA KÖNYVEK 9!

Örömmel értesítjük Partnereinket, hogy megjelent a Felsőoktatási Tanácsadás Egyesület FETA Könyvek sorozatának 9. kötete, melynek címe:
Sokszinűség és univerzáliak a felsőoktatási tanácsadásbanszerkesztette: Puskás-Vajda Zsuzsa, László Noémi és Lisznyai Sándor

FETA Könyvek bibliográfia (2006-2013)

FETA könyvek bibliográfia (2006-2013) - összeállította Sebestyén Ágnes.

Ajánljuk a Kedves Kollégák figyelmébe!

JÓGYAKORLATOK

Kedves Kollégák, a Felsőoktatási Tanácsadás Egyesület szakemberei széles összefogással összegyűjtötték hat felsőoktatási életvezetési-mentálhigiénés tanácsadó JÓGYAKORLAT példáit és esetforgalmi statisztikáit. A szerzők beleegyezésével, kettős szándékkal tesszük közzé a jógyakorlatok példáit: egyrészt, hogy a diákok a példákon keresztül is megismerhessék miben is nyújthat támogatást a életvezetési-mentálhigiénés tanácsadás, másrészt hogy a szekemberek is tanuljanak egymás jógyakorlatából. A BME, Corvinus  Egyetem, Eszterházy Károly Főiskola , Szegedi Egyetem , Debreceni Egyetem valamint az ELTE  PPK jógyakorlata pontosan bemutatják, hogy a különböző típusú és nagyságú felsőoktatási intézmények diákjai eltérő elvárások elé állítják a felsőoktatási diáktanácsadók és azon belül az életvezetési-mentálhigiénés tanácsadók munkatársait. A szerzők rövid összefoglalóját is közzétesszük.

Kapcsolataink (védő)hálójában - FETA Könyvek 8. könyvbemutató

A FETA könyvek 8. Kapcsolataink (védő)hálójában Szerk. Puskás-Vajda Zsuzsa, Bán Judit és Lisznyai Sándor pdf változatát és a  Perényi Andrea és Burgyán Annamária a BME Diákközpont • Támpont Iroda pszichológusai Tér a léleknek: a Támpont - Lélektér ma c. a könyvbemutatón elhangzott nagysikerű előadásának slidejait ajánljuk szíves figyelmükbe.

TEHETSÉGEK VONZÁSÁBAN - letölthető ebook a tehetséges fiatalok támogatására

"A tehetséges fiatalok segítése az életvitel tanácsadó szolgálatok módszertani támogatásával" című programunk keretében fejlesztett módszertani kézikönyvünk tehetségsegítő szakemberek, pedagógusok, pszichológusok, mentorok, programvezetők, koordinátorok és döntéshozók munkájához nyújt módszertani segítséget mindennapi munkájukhoz.  A kiadvány elektronikus formában is letölthető: internetes vagy számítógépes olvasásra a PDF formátumú fájlt ajánljuk.

Tartalom átvétel